Održan trening za „Skok ka jednakosti polova“

Održan trening za „Skok ka jednakosti polova“

Inicijalnim treningom počelo je sprovođenje projekta „Skok ka jednakosti polova“. Mlade žene, treneri ritmičke gimnastike iz Beograda, okupile su se da se bolje upoznaju sa metodama neformalnog obrazovanja, ljudskim pravima sa akcentom na jednakosti polova, ali i načinima na koji mogu da primene stečeno znanje, a sport upotrebe kao poligon za promociju i zaštitu ljudskih i prava žena.

Mladi treneri ritmičke gimnastike prvi put su se susreli sa ovakvom vrstom treninga, a iako i same primenjuju edukaciju kroz rad sa decom i mladima, tokom radionica koje slede u okviru projekta imaće priliku da više pažnje posvete i ovom delu učenja kroz prenos znanja.

– Udruženje Intermedia ima dugu tradiciju saradnje sa sportskim kolektivima, a ovoga puta u partnerstvu sa GD „Palilula“ trudimo se da temu jednakosti polova nametnemo kao važnu i u sportu kroz neformalno obrazovanje. Jačanjem mladih žena, trenera ritmičke gimnastike kroz treninge, radionice, promociju na sportskim događajima, ali i među mladima na internetu, osnažujemo i društvo, a ne samo mlade sportiskinje i sportske radnike/ce – izjavio je koordinator projekta Vladimir Mitrović.

Projekat je finansijski podržala Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope.

Povezani članci