Mladi Romi u akciji – dodeljeni mini grantovi neformalnim romskim grupama

Mladi Romi u akciji – dodeljeni mini grantovi neformalnim romskim grupama

Omladinska inicijativa Blace i udruženje Intermedia intenzivno nastavljaju rad na unapređenju položaja mladih Roma u Topličkom okrugu, u okviru projekta „Poštuj tuđu različitost“.

Nakon seta edukacija iz oblasti ljuskih prava, diskriminacije, tolerancije i organizacije akcija i javnih događaja sproveden je javni poziv za romske neformalne grupe da realizuju volonterske mini akcije u svojim lokalnim zajednicama. Mladi Romi su pokazali spremnost da preuzmu odgovornost i odazovu se na poziv, više od 60 učesnika je pohađalo treninge, a na konkurs su se prijavile četiri neformalne grupe, po jedna iz svake opštine Topličkog okruga.

Komisija je pregledala pristigle prijave i donela odluku da se finansiraju sedeći inicijative:

1.    Neformalna grupa „Romi Carine“ iz Prokuplja – Romi na filmskoj traci
2.    Neformalna grupa „Mladi Romi Blaca“ iz Blaca – Fotkaj akciju
3.    Neformalna grupa „I mi postojimo“ iz Kuršumlije – Omladinska romska igraonica
4.    Neformalna grupa „Dubovci iz Žitorađe“ – Da ostanemo u našem selu

Izabrane neformalne grupe imaju rok od pet nedelja da realizuju svoje predložene mini akcije,  a za realizaciju predloženih aktivnosti Omladinska inicijativa Blace je opredelila maksimalno 50.000 dinara po akciji.

Za sva dodatna pitanja možete obratiti projektnom timu na brojeve telefona 062/84-63-216 i 069/50-02-203 ili na omladinska.blace@gmail.com

Projekat finansijski podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, u okviru Programa za projekte udruženja radi unapređenja položaja i statusa Roma u Republici Srbiji. U realizaciju projekta aktivno su uključene Kancelarije za mlade svih opština Topličkog okruga, a značajnu podršku pružaju i organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih i manjinskih prava: Udruženje Roma „Blace“ iz Blaca, Udruženje Roma „Carina“ iz Prokuplja, Udruženje Roma „Rom“ iz Kuršumlije, Udruženje „Centar za razvoj romskih resursa“ iz Žitorađe, Udruženje „Intermedia“ iz Blaca, kao i lokalni kordinator za romska pitanja u Kuršumliji.

Povezani članci

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.