Održan trening – načinjen korak napred ka unapređenju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

Održan trening – načinjen korak napred ka unapređenju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

28 polaznica 4 dana predano je radilo na različitim aspektima rodne ravnopravnosti, unapređujući svoje znanje i veštine kako da i same postanu akteri promena u svojim zajednicama i pokrenu inicijative koje bi dovele do boljeg položaja žena u društvu uopšte.

Kroz individualne prezentacije, panel diskusije, rad u manjim grupama, te aktivno učešće u edukativnim igrama, polaznice su se upoznale detaljnije sa značenjem pojma rodne ravnopravnosti, dostupnim mehanizmima i izvorima podrške za unapređenje rodne ravnopravnosti od lokalnog do međunarodnog nivoa, te modalitetima da i same utiču na procese u zajednici. Paralelno, sticale su praktične veštine za dalji terenski rad, imajući u vidu da će u nastavku procesa svaka od njih imati zadatak da realizuje niz aktivnosti u opštini iz koje dolazi.

Rad je obeležen entuzijazmom i pozitivnom energijom polaznica, dinamičnim diskusijama, otvorenim razgovorima i konstruktivnom razmenom ideja i predloga za dalje delovanje, te se nadamo da je na najbolji mogući način napravljen prvi korak ka uspostavljanju mreže žena Topličkog okruga u čijem će fokusu biti upravo pitanja iz oblasti rodne ravnopravnosti.

Trening realizovan od 1. do 5. novembra 2019. godine prva je aktivnost u okviru projekta „Mreža za osnaživanje topličkih žena“ koji se realizuje uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Povezani članci