„Topličke žene“ počinju sa Kopaonika

„Topličke žene“ počinju sa Kopaonika

Sve je spremno za trening na Kopaoniku u okviru projekta „Mreža za osnaživanje topličkih žena“. Trening će biti održan 1-5. novembra, a učestvovaće 28 polaznica iz četiri opštine Topličkog distrikta: Kuršumlije, Blaca, Žitorađe i Prokuplja.

Učesnice dolaze iz javnog sektora, sekcija žena sindikata i organizacija civilnog društva koje se bave pitanjima rodne ravnopravnosti. One će kroz neformalno obrazovanje biti osnažene da se zauzmu za sebe, ali i druge mlade žene, postanu aktivnije u javnom i političkom životu zajednice i da tako zaista iskoriste sve zakone i strateške akte koji su im na raspolaganju kada se radi o rodnoj ravnopravnosti.

Posle treninga, polaznice će uraditi istraživanje u svojim zajednicama o tome kako se druge žene do 35 godina osećaju po pitanju svojih stepena uživanja svojih prava, a onda će rezultate izneti na okruglim stolovima, paralelno pripremajući teren za rad na predlozima za izmenu lokalnih akcionih planova u oblasti rodne ravnopravnosti. Ovo i sve ostalo što se bude dešavalo tokom projekta, pratiće i kampanja „Oblikujte svoju zajednicu“.

Projekat će biti zatvoren završnom konferencijom „Pozicija žene u javnom i političkom životu zajednice“ na kojoj će se okupiti projektni tim i učesnice sa akterima od značaja iz Topličkog okruga, ali i okolnih opština.
Projekat od oktobra 2019. do januara 2020. sprovodi udruženje Intermedia uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Povezani članci