Nokaut netoleranciji zadat i na „Omladinskoj zlatnoj rukavici“

Nokaut netoleranciji zadat i na „Omladinskoj zlatnoj rukavici“

Da su mladi ljudi iz regiona povezani jedni sa drugima i upućeni da sarađuju, druže se i takmiče zajedno, pokazala je i organizacija „Omladinske zlatne rukavice“, finalne aktivnosti u sklopu projekta „Nokaut za netoleranciju“, koji asocijacija Intermedia realizuje uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Domaćin okupljanja bio je grad Sombor, gde su od 22. do 24. novembra mladi bokseri i bokserke iz čitavog regiona, osim prilike da se nadmeću za laskavo sportsko priznanje, imali priliku i da se nadmeću za titulu „ambasadora tolerancije“, promovišući vrednosti poput tolerancije, nediskriminacije, fer pleja i dajući vlastiti primer da je borba protiv negativnih pojava u sportu zadatak svih nas.

Pored toga, ovo okupljanje bilo je prilika i da se sa direktnim učesnicima projektnih aktivnosti popriča o njihovim iskustvima u edukativnom radu sa mladima i utiscima iz lokalnih aktivnosti u kojima su delovali kao vršnjački edukatori u različitim mestima širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Svi prikupljeni komentari, pozitivni i negativni primeri i doneti zaključci biće iskorišćeni za osmišljavanje daljih aktivnosti usmerenih na korišćenje sporta u borbi protiv negativnih društvenih pojava.

Ipak, ono što je istaknuto kao zajednički zaključak je da su svi partneri – od Omladinskog kluba Nikšić preko bokserskih saveza Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, dali punu podršku i aktivan doprinos realizaciji projektnih aktivnosti, prepoznajući značaj teme za celokupnu zajednicu. S tim u vezi, dogovoren je i novi sastanak projektnih partnera tokom manifestacije „Zlatna rukavica“ (Niš, 28.11-1.12.2018), kada će biti otvoreno pitanje dalje saradnje i pripreme novih zajedničkih aktivnosti, što upravo smatramo i jednim od najvećih rezultata ovog projekta!

Povezani članci