Najava projekta: Nokaut za netoleranciju

Najava projekta: Nokaut za netoleranciju

Asocijacija Intermedia iz Blaca, u partnerstvu sa Omladinskim klubom Nikšić, Bokserskim savezom Srbije, Bokserskim savezom Bosne i Hercegovine i Bokserskim savezom Makedonije realizuje u periodu maj-novembar 2018. godine projekat „Nokaut za netoleranciju“ uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Projekat nastoji da istakne edukativnu i pedagošku ulogu sporta, posebno u borbi protiv negativnih društvenih pojava kao što su netolerancija, diskriminacija i govor mržnje, uz podizanje svesti o značaju i uticaju sporta na širu društvenu zajednicu i ulozi sportista kao uzora mladim generacijama.

Fokusiran je na 24 mlada boksera i bokserke iz uključenih zemalja, koji će kroz set edukativnih aktivnosti – od inicijalnog Edukativnog kampa do završnog Konsultativnog skupa, sticati znanja i veštine da u svojim sredinama deluju kao vršnjački edukatori za ljudska prava u sportu. Dodatno, realizaciju projekta pratiće i regionalna promotivna kampanja „Nokaut za netoleranciju“ kojom će aktivni sportisti, ali i drugi sportski radnici pozivati na promovisanje i zaštitu pozitivnih društvenih vrednosti.

Prva aktivnost, četvorodnevni edukativni kamp za buduće vršnjačke edukatore u oblasti sporta planiran je za drugu polovinu avgusta i više detalja sledi uskoro.

Povezani članci