Projekat „Nokaut za netoleranciju“ predstavljen i u Sarajevu

U četvrtak, 8. novembra, koordinator projekta, Vladimir Mitrović i trener na istom, Aleksandra Knežević posetili su Sarajevo kako bi prisustvovali nizu događaja usmerenih na približavanje projekta „Nokaut za netoleranciju“ široj javnosti.

Poseta je započela sastankom sa Enesom Meštekom, predsednikom Bokserske federacije Bosne i Hercegovine, inače jednim od partnera na projektu, a tokom istog jasno je iskazana spremnost Bokserske federacije da se i u budućnosti posveti promociji tema projekta među sportistima i mladima generalno.

Nakon toga, mladi reprezentativac Haris Mešanović i Aleksandra Knežević predstavili su temu, značaj i aktivnosti projekta u emisiji „Jedan je dan“ voditelja Vladimira Čolakovića i gostovanje na TV1 iskoristili da ukažu na značaj regionalne saradnje i povezivanje regiona kroz sport.

U nastavku, u prostorijama karate kluba „Perfekt“ iz Sarajeva održan je javni čas tokom koga su mladi karatisti predvođeni trenerom Arminom Topalovićem, inače jednim od selektora karate reprezentacije Bosne i Hercegovine, upoznati sa projektom „Nokaut za netoleranciju“, kao i svim temama koje se nalaze u fokusu istog – fer plejom, tolerancijom i razumevanjem koji se grade kroz sport.

Koordinator javnog časa bio je Haris Mešanović, koji je na interaktivan način, kroz kratko predavanje i edukativnu igru sa više od 20 mladih karatista razgovarao o negativnim pojavama o sportu, kako ih prepoznati i boriti se protiv istih.

Javnom času prisustvovala je i Berina Bukva, koordinator nacionalne kancelarije RYCO za Bosnu i Hercegovinu, predstavivši prisutnima rad ovog značajnog regionalnog tela i ukazavši na nove aktivnosti koje su u planu Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih.

Udruženje Intermedia nastavlja da realizuje u saradnji sa partnerima javne časove, a mladi polaznici projekta u narednom periodu razgovaraće sa vršnjacima o temama istog u Beogradu i Podgorici.

Više informacija sledi uskoro.